Razilaze se Fudbalski savez Srbije i Paunović

Paunović nije prihvatio ponudu FSS

Razilaze se Fudbalski savez Srbije i Paunović

A. Beganović

Veljko Paunović, srbijanski stručnjak koji je sa mladom reprezentacijom Srbije (U20) osvojio titulu svjetskog prvaka odbio je produžiti saradnju sa Fudbalskim savezom Srbije.

Fudbalski savez Srbije ponudio je Paunoviću novi ugovor, ali njegova želja za radom u seniorskom fudbalu je presudila, tako da će mladu reprezentaciju Srbije u kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2017. godine voditi novi selektor.

"Naša želja je bila da sa Paunovićem nastavimo saradnju, ali nakon ostvarenog na Novom Zelandu potpuno ga razumijemo. Njegova odluka je prirodna jer želi svakodnevni rad u klupskom fudbalu", za srbijanske medije je izjavio jedan od čelnih ljudi Fudbalskog saveza Srbije, Savo Milošević.

Odluku o napuštanju mlade reprezentacije potvrdio je i sam Paunović.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Trogodišnji projekat koji smo uradili završen je na najbolji mogući način. Ovi momci nastavljaju sa seniorskim fudbalom, a to i ja želim. Iz tog razloga sam donio ovakvu odluku", između ostalog je istakao Paunović u razgovoru za B92.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti