Razlog što je Alves odabrao PSG je novac

Zarada od 14 miliona eura po sezoni

Razlog što je Alves odabrao PSG je novac

M. Šljivak

Brazilski fudbaler Dani Alves (34) karijeru će nastaviti u francuskom PSG-u.

Nakon samo jedne sezone Alves je odlučio da napusti torinski Juventus, a razlog zbog odlaska je sasvim očekivan - novac.

Iako je tokom karijere u Sevilli, Barceloni i Juventusu, zaradio dobar novac, ponuda iz Pariza se jednostavno nije mogla odbiti. PSG mu je ponudio godišnju platu od 14 miliona eura i dvogodišnji ugovor. Previše dobri uslovi da bi ih iko odbio.

Alves se lako dogovorio s Parižanima. Prošao je ljekarske pregleda i danas će službeno potpisati ugovor, te će biti predstavljen javnosti.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Podsjetimo, PSG je u trci za sjajnog brazilskog fudbalera pobijedio londonski Chelsea. Plavci su bili jako blizu dogovora s 34-godišnjim bekom, ali je veća ponuda ipak na kraju presudila u ovom slučaju.

Dani Alves je u Juventusu za jednu sezonu zaradio četiri miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi