Krstev nakon remija:

"Razmišljao sam samo da po zemlji pogodim golmanovu stranu"

Mile Krstev, kapiten Metalurga, golom u drugoj minuti sudijske nadoknade donio je remi svoj timu u revanš susretu 2. pretkola Europa lige protiv Željezničara, te tako svoj klub odveo u naredno kolo ovog evropskog tkamičenja, a Plave sa Grbavice ostavio šokirane i razočarane da čekaju početka nove sezone Premijer lige.

"Mislim da smo pružili jednu dobru partiju. U prvih 30 minuta Željezničar nas je nadigrao u svim elementima fudbalske igre, ali nakon obavljene izmjene stabilizovali smo se, pa smo u drugom poluvremenu krenuli na sve ili ništa. Ipak to nije bilo dobro, jer smo primili i drugi gol početkom drugog poluvremena. Čak i nakon što nismo uspjeli iskoristiti penal vjerovali smo u sebe i stigao je taj gol u posljednjim minutama. Mislim da smo ga zaslužili i da zasluženo idemo u 3. pretkolo", rekao je kapiten i heroj Metalurga u sinoćnjem susretu na Koševu.

Krstev je mnogo problema iz slobodnih udaraca tokom susreta zadavao Marjanu Antoloviću, a slobodnjak iz kojeg je postigao gol za prolaz djelovao je za njega kao penal u odnosu na udarce koje je tokom susreta upućivao sa preko 30 metara.

"To mi je spacijalitet koji sam izgradio kroz svoju karijeru. Očekivao sam da dam gol. Prva tri slobodna udarca sam dobro šutirao, a golman je sa dosta napora odbranio. U glavi mi je bilo samo da pogodim golmanovu stranu, po zemlji, tako sam i napravio", rekao je Krstev na kraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti