RB Leipzig je uspio ono što niko nije 28 godina

Ambiciozni njemački tim

RB Leipzig je uspio ono što niko nije 28 godina

Malo je ko vjerovao da će novajlija RB Leipzig nakon sedam kola biti na trećoj poziciji u Bundesligi. 

Već na samom startu sezone RB Leipzig je pokazao da će igrati ozbiljnu ulogu. Tim kojeg vodi Ralph Hasenhüttl je sjajnom igrom jučer savladao i Wolsburg te tako došao do svog 15. boda u sedam utakmica, a ukoliko nastavi u ovakvom tempu, svakako je za očekivati i izlazak u Evropu. 

Da RB Leipzig prolazi kroz svojevrsnu bajku potvrđuje i veoma zanimljiv podatak kojeg su objavili njemački mediji. Naime, RB Leipzig je jedini tim iz liga petice od sezone 1988/89. kojem je pošlo za rukom da kao novajlija ostane neporažen na prvih sedam utakmica. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Inače, pomenuti klub je osnovao Red Bullov vlasnik Dietrich Mateschitz koji je ispred Leipzig morao dodati "RasenBallsport" jer je inače u Njemačkoj zabranjeno imenovanje kluba za promotivne svrhe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi