Real bez Ronalda i Benzeme
Foto: EPA

Povrede Ronalda i Benzeme

Real bez Ronalda i Benzeme

M. Šljivak

Cristiano Ronaldo i Karim Benzema doživjeli su lakše povrede i oni neće s ekipom putovati u Minhen na Audi kup.

Zvijezde Kraljeva imaju lakše povrede, pa je trener tima sa Santiago Bernabeua Rafael Benitez odlučio da ih poštedi napora u narednom periodu.

Portugalska zvijezda i trenutno najbolji fudbaler svijeta, Cristiano Ronaldo, ima problema s leđima. Benitez ne želi da prvu zvijezdu tima izlaže naporima u prijateljskim utakmicama, ali će biti spreman za početak nove sezone u Primeri.

S druge strane, francuski napadač Karim Benzema, ima problema s povredom butnog mišića. On je mišić lakše povrijedio na treningu, te će biti pošteđen treninga i putovanja u Minhen.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real će na Audi kupu u Minhenu sutra za protivnika imati Tottenham, a na ovom turniru učestvuju još domaćin Bayern i ekipa Milana.

Novu sezoni u španskoj Primeri, Kraljevi počinju 22. augusta na gostovanju kod Sportinga u Gijonu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.