Real bez Ronalda u San Sebastianu izgubio
Foto: EPA

Kraljevi su imali 2:0 nakon 10 minuta

Real bez Ronalda u San Sebastianu izgubio

E. Škorić

Real Madrid je u drugom kolu španske Primere gostovao u Real Sociedadu i poražen je rezultatom 4:2.

Još jednom se moglo vidjeti koliko Realu znači Cristiano Ronaldo. Bez Portugalca Madriđani su ostali bez ijednog boda u San Sebastianu.

Uzalud je Kraljevima bilo što su nakon 10-ak minuta vodili 2:0. U petoj minuti je Sergio Ramos glavom pogodio nakon ubačaja Tonija Kroosa iz kornera. 

U 11. minuti Luka Modrić dodaje do Garetha Balea, koji je preciznim udarcem sa ruba kaznenog prostora povisio na 2:0. Malo je falilo i da Marcelo u 21. minuti zatrese domaću mrežu, ali lopta ide malo pored gola. 

Marcelov udarac je odbranjen i u 25. minutim, zatim minutu kasnije Sergio Ramos puca preko gola. Esteban Granero je zaprijetio na drugoj strani svom bivšem klubu u 31. minuti. 

Nakon šansi koje Real nije iskoristio, uslijedile su kazne. Sociedad je preko Iniga Martineza i Alberta De La Belle stigao do 2:2 prije odlaska na odmor. Bilo je prilika i u nastavku, ali domaći nogometaši su svoje iskoristili, gostujući nisu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zurutuza je u 65. pogodio za 3:2, da bi vela desetak minuta kasnije postavio konačnih 4:2. Za Sociedad je ovo bila prva pobjeda, a za goste iz Madrida prvi poraz. I jedni i drugi sada imaju po tri boda.


Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.