Real demolirao Galatu, kiks Juventusa

Grupa B

Real demolirao Galatu, kiks Juventusa

M. Šljivak

Svoj put u ovogodišnjem izdanju Lige prvaka večeras su počeli i Real Madrid, Juventus, Galatasaray i danski Kopenhagen. 

Real Madrid je deklasirao Galatasaray na gostovanju sa 6:1, dok je duel Kopenhagena i Juventusa završen bez pobjednika 1:1.

Pravi šok je Stara dama doživjela u 14. minuti. Nakon odlično ubačene lopte u kazneni prostor, Nicolai Jorgensen je zatresao mrežu Buffona za prednost Kopenhaena od 1:0.

Pokušao je Juventus da dođe do izjednačenja u prvih 45 minuta. Imali su nekoliko solidnih pokušaja na gol domaćeg tima, ali su napadači italijanskog prvaka bili neprecizni.

Ipak, u nastavku je Juve vrlo brzo stigao do izjednačenja. Za 1:1 u 54. minuti pogodio Fabio Quagliarella. Iako je do kraja Juventus pokušavao doći do pobjede, to mu nije uspjelo, pa su već na početku napravili kiks.

Galatasaray je odlično otvorio susret. Stvarali su prilike pred golom Reala, ali su Casillas, a potom i Lopez sjajno branili. Promašaji su se osvetili u 33. minuti kada je Real došao do vodstva. Za prednost Kraljeva pogodio je Isco.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku je viđen pravi potop Galate. Benzema je u 54. minuti susreta povisio  na 2:0, da bi Ronaldo sa dva gola u 63. i 66. minuti povećao na 4:0. Na 5:0 povećao je Karim Benzema u 81. minuti susreta, da bi utješni gol postigao Bulut tri minute kasnije.

 Konačnih 6:1 postavio je trećim golom Cristiano Ronaldo u 90. minuti.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:


01 by 57ouy
BEN by 57ouy
CRO by 57ouy
CR2 by 57ouy
JOR by 57ouy
QUA by 57ouy


BEN2 by 57ouy

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti