Real dominirao, James pogodio, Atletico izvukao remi
Foto: EPA

Remi Reala i Atletica

Real dominirao, James pogodio, Atletico izvukao remi

M. Šljivak

Fudbaleri Reala i Atletica odigrali su večeras susret bez pobjednika (1:1) u prvom duelu Superkupa Španije.

Prvo poluvrijeme nije donijelo mnogo uzbuđenja. Real je kontrolisao igru tijekom prvih 45 minuta, ali je Atletico imao bolje prilike.

Kraljevi su dobro počeli. Ipak, i pored velike dominacije odbrana Atletica je bez većih problema zaustavljala napade izabranike Carla Ancelottija. 

Atletico je stvorio prvu šansu. Mario Mandžukić je u 13. minuti opasno šutirao s vrha kaznenog prostora, ali ravno u dobro postavljenog Casillasa.

Dvije minute kasnije Ramos je pogriješio. Međutim, Raul Garcia slabo šutira i Casillas ponovo brani.

Nastavio je Real s dominacijom na sredini terena, ali jednostavno do prilike nisu mogli doći. Zato jeste Atletico i to u 32. minuti. Grešku Casillasa nije iskoristio Mario Mandžukić, koji je šutirao ravno u golmana Kraljeva.

Real je u finišu prvog dijela imao pokušaj preko Ronalda, ali je Portugalac šutirao pored gola, te se na odmor otišlo bez golova.

Carlo Ancelotti je u nastavku odlučio da izvadi iz igre Cristiana Ronalda, a priliku za igru je dao Jamesu Rodriguezu. 

Kraljevi su dobro prijetili u 48. minuti. Gareth Bale je opasno šutirao, ali je Moya pokazao svoje golmanske kvalitete sjajnom odbranom.

Nakon toga je Real imao još dvije odlične šanse. Prvo je Moya ponovo odbranio udarac Balea iz slobodnog udarca, da bi zatim u nastavku akcije Toni Kroos šutirao preko gola iz sjajne situacije.

Kroos je potom imao još jedan pokušaj. Međutim, slabo je šutirao iz dobre pozicije, ali pravo u Moyu. 

Napadi Reala su se isplatili u 81. minuti. James Rodriguez je iskoristio gužvu u kaznenom prostoru, te je pospremio loptu u mrežu za vodstvo Reala od 1:0.

Ipak, u 88. minuti Atletico je izjednačio. Nakon kornera najbolje se u kazenom prostoru Reala snašao Raul Garcija za konača rezultat susreta od 1:1.

Revanš susret igra se u petak na Vicente Calderonu...

Superkup Španije:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real - Atletico 1:1 (James 81' / Garcia 88'')

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.