Real dovodi igrača za kojim je Barca mjesecima luda
Foto: EPA

Novi udarac za Katalonce

Real dovodi igrača za kojim je Barca mjesecima luda

M. Šljivak

Ekipa Barcelone u januaru će doživjeti novi udarac što se tiče klupske transfer politike.

Najveći rival katalonskog kluba, madridski Real, dogovorio je dovođenje igrača za kojim je Barcelona ludila već nekoliko  mjeseci unazad.

Radi se o fudbaleru Athletic Bilbaa Aymericu Laporteu. Ovaj fudbaler je tokom ljeta odbio prelazak u redove tima s Nou Campa, a to je učinio zbog želje da zaigra u Real Madridu.

Ta želja će mu se i ispuniti. Laporte bi, prema navodima Don Balona, već u januaru mogao postati član Kraljeva i tako bi Barcelona doživjela još jedan veliki udarac u klupskoj transfer politici.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sjajni 23-godišnji štoper već godinama oduševljava u dresu baskijskog velikana. Nastupio je u 200 utakmica za Athletic, a od januara bi karijeru trebao nastaviti u redovima madridskog Reala.

Pored Barcelone i Reala, interes za francuskog defanzivca pokazivao je i Manchester City. Ipak, na kraju je srce mladog fudbalera povuklo prema glavnom gradu Španije i sigurno je da će kraljevski klub u njemu dobiti veliko pojačanje.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi