Real i PSG prevarili UEFA-u: Di Maria u Parizu na pozajmici

Real i PSG prevarili UEFA-u: Di Maria u Parizu na pozajmici

A. Beganović

Fenomenalni argentinski fudbaler, Angel di Maria, u narednoj sezoni igrat će za PSG, ali kao pozajmljen igrač Reala.

Argentinski fudbaler u posljednje vrijeme povezivao se sa brojnim klubovima, no ako je vjerovati španskim medijima, DI Maria će karijeru nastaviti u PSG-u.

Međutim, još godinu dana će Argentinac službeno biti igrač Reala jer PSG zbog kršenja UEFA-inog finansijskog fair-playa ne može realizirati transfer u potpunosti.

Tako će PSG na ime pozajmice Realu uplatiti 10 miliona eura, a naredne godine će otkupiti Di Mariju, što će Parižane koštati dodatnih 70 miliona eura. 

Španski mediji tvrde da je ovaj posao dogovoren, te da će transfer biti ozvaničen u ponedjeljak, ukoiliko ne dođe do nekog neočekivanog preokreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti