Real je za Neymara nudio 150 miliona, ali je on htio u Barcu

Neymarov otac otkrio

Real je za Neymara nudio 150 miliona, ali je on htio u Barcu

Neymar je dugo vremena bio najtraženiji igrač na svijetu, a za njegove usluge su se interesovali najveći evropski klubovi. Neymar je na kraju, zna se, završio u Barceloni ali je malo poznato koliko je novca za njegove usluge Santosu nudio Real Madrid.

Neymarov otac je u razgovoru za špansku Marcu otkrio da je Real za Neymara Santosu nudio čak 150 miliona eura. Dogovor je propao iz razloga što je Neymar želio samo u Barcelonu.

Oko Neymarovog transfera podiglo se dosta prašine jer je stvarna visina odštete dugo vremena bila nepoznanica. Barcelona je Neymara platila 57 miliona eura, od čega je Santosu pripalo samo 17 miliona dok je preostalih četrdeset završilo u "kasi" agenciji NiN koja je bila većinski vlasnik Neymarovog ugovora.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.