Real krenuo u lov na trofeje, prvi osvojen večeras u Skoplju
Foto: EPA

Superkup Evrope

Real krenuo u lov na trofeje, prvi osvojen večeras u Skoplju

E. Škorić

Osvajač Lige prvaka Real Madrid večeras je sa 2:1 pobijedio osvajača Evropske lige, ekipu Manchester Uniteda, u meču Superkupa Evrope.

Nakon 2002., 2014. i 2016. godine ovo je četvrti trofej Superkupa za Kraljeve, koji su bili uspješniji od tima Josea Mourinha. 

Susret u Skoplju donio je okršaj velikih zvijezda i sudar dvojice trenerskih magova, a na terenu su viđena tri pogotka i nekoliko sjajnih prilika, dok je publika u Makedoniji mogla da uživa u zadnjih 10 minuta i u Cristianu Ronaldu.

Prvu šansu imao je Real u 17. minuti, a Casemiro je nakon ubačaja Kroosa pogodio prečku. Samo sedam minuta kasnije isti se igrač ispravio i zatresao mrežu De Gee. Carvajal je uputio dugu loptu, a Casemiro, koji je čini se bio u ofsajdu, pogađa za 1:0.

Do kraja prvog dijela Benzema je imao šansu, no De Gea je bio siguran. Samo što je počelo drugo poluvrijeme, De Gea spašava gol Uniteda, a prethodno je Kroos pucao. Ubrzo je i Marcelo prošao po strnai, pucao, ali je izblokiran u posljednji čas.

Real je u 52. minuti došao i do drugog gola, koji je nekako visio u zraku od samog početka nastavka. Isco je odigrao dupli pas sa Baleom, a onda lagano zabio za 2:0. Imao je Pogba dvije minute kasnije idealnu šansu za Crvene vragove, no glavom puca, Navas brani, a onda Lukaku sa nekoliko metara promašuje čist gol.

Bale u 61. minuti propušta stopostotnu šansu za Kraljeve, pogađa prečku, a United to kažnjava prvijencem Lukakua, koji koristi odbijenu loptu Navasa poslije udarca Matića. U 81. minuti Rasford je mogao da donese izjednačenje Unitedu, ali je Navas odbranio, da bi odmah na drugoj strani, nakon kontre, Benzema zamalo zabio pogodak. I nakon sedam minuta nadoknade United nije uspio da izjednači, pa je Real proslavio prvi, sigurno ne i posljednji trofej u novoj sezoni. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Superkup Evrope:
Real Madrid - Manchester United 2:1 (Casemiro 24, Isco 52, Lukaku 62)


 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi