Real Madrid bi pojačanje trebao tražiti u medicinskom timu?

Doktori Reala napravili grešku sa Ronaldom

Real Madrid bi pojačanje trebao tražiti u medicinskom timu?

Najbolji fudbaler Real Madrida Cristiano Ronaldo povrijeđen je već nešto duže od sedmice.

Povreda Portugalca počinje biti veoma misteriozna obzirom da su iz Real Madrida poručili da je samo u pitanju upala mišića te da bi on veoma brzo trebao biti na terenu.

Ipak, iako se govorilo da će propustiti samo meč protiv Rayo Vallecana u Primeri, on je propustio i prvu utakmicu polufinala Lige šampiona protiv Manchester Cityja.

Također, pojavila se i informacija da bi Ronaldo mogao propustiti čak i revanš protiv Cityja što bi bio veliki hendikep za ekipu iz Madrida.

Dakle, u čemu je problem? Ko je krivac što Ronaldo još nije spreman? Mediji u Španiji prenose da su u pitanju doktori Real Madrida.

Naime, oni su Ronalda navodno trebali odmah nakon povrede protiv Villareala poslati na snimanje, ali nisu jer su rekli da je u pitanju samo blagi udarac koji je dobio u mišić te da će uskoro biti spreman.

Kada je Ronaldo odletio sa ekipom za Manchester te se zagrijavao na Etihadu prije meča, bilo mu je jasno da je povreda još uvijek prisutna te da neće moći igrati.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Vratio se u Madrid i obavio magnetnu rezonancu, a rezultati su pokazali da ima rupturu mišića. Ronaldo je nakon toga navodno odbio liječenje u klinici Sanitas sa kojom Real ima ugovor već je na vlastitu odgovornost otišao u kliniku gdje se nekada liječio, između ostalog i Paul Gasol.

Teško da ćemo ikada saznati šta se tačno desilo sa povredom Ronalda, ali smo sigurni da bi nakon svega Florentino Perez trebao razmisliti o pojačanju u medicinskom timu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti