Real Madrid i Manchester United pune The Big House

Očekuju se pune tribine

Real Madrid i Manchester United pune The Big House

Klubovi iz Engleske i Italije posljednjih nekoliko godina svoje pripreme pred početak sezone odrađuju u Sjedinjenim Američkim Država, a njihove utakmice se uglavnom igraju na rasprodatim stadionima.

Real Madrid i Manchester United  će svoju utakmicu grati na stadionu kojeg popularno Amerikanci zovu The Big House u Ann Arboru, Michigan. Radi se o poprlično starom stadionu koju je izgrađen još 1927. godine, ali je godinama nadograđivan pa je i njegov kapacitet rastao.

Tako je prošlog septembra utakmicu NCAA prvenstva između domaćih Michigan Wolverinesa i Notre Dame gledalo 115.109 gledalaca. Također na ovom stadionu igrana je utakmica NHL Winter Classia Detroit - Toronto koju je uživo gledalo 105.491 gledalaca.

Prema informacija koje dolaze iz SAD, za utakmicu Reala i Manchester Uniteda vlada veliki interes i vrlo lako bi se moglo dogoditi da stadion bude rasprodat što bi bez na činjenicu da je utakmica prijateljska moglo ovom susretu dati posebnu draž.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.