Real Madrid ispisao nove stranice istorije Lige prvaka

Impozantan uspjeh Galaktikosa

Real Madrid ispisao nove stranice istorije Lige prvaka

D. Vejo

Fudbaleri Real Madrida u posljednjih nekoliko godina ispisuju nove stranice fudbalske istorije.

Prevelik zalogaj za ekipu Diega Simeonea bio je sinoćnji pokušaj da anulira 3:0 iz prvog susreta polufinala protiv ljutog gradskog rivala.

Atletico je u najmanju ruku fantastično otvorio susret, gdje je već nakon 16 minute igre ima prednost od 2:0, ali to nije pretjerano zabrinulo izabranike Zinedinea Zidanea. Iscov gol u finišu prvog poluvremena prekinuo je neizvjesnost i šokirao Vicente Calderon, a Realu osigurao treće finale u posljednje četiri sezone.

No, to nije sve. Galaktikosi su sinoć ispisali i nove stranice istorije Lige prvaka. Naime, Real je usamljen na čelu liste timova koji imaju najviše finala ovog elitnog klupskog takmičenja.

Madriđani sada imaju magičnu brojku od 15, dok je na drugom mjestu Milan sa 11, a treći Bayern sa 10. Četvrta pozicija pripala je Staroj Dami (9), dok je Barcelona tek na petom mjestu sa svega osam finala.

Sada slijedi veliko finale između Reala i Juventusa, koje se igra u Cardiffu trećeg juna.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi