Real Madrid još uvijek nema pobjedu u Münchenu

Samo jedan remi u deset utakmica

Real Madrid još uvijek nema pobjedu u Münchenu

Večerašnji sraz između Bayerna i Real Madrid privlači ogromnu pažnju. U prvoj utakmici Real je slavio 1:0 i večeras ćemo vidjeti da li će to biti dovoljno za prolaz u finale. 

Od 14.aprila 1976. godine do danas Real je deset puta gostovao Bayernu i što je posebno zanimljivo, nikada nije pobijedio. Tek je samo jednomostao neporažen.

Prvi put su se ove dvije ekipe našle kontra jedna druge upravo 1976.godine, u polufinalu tadašnjeg Kupa prvaka. Nakon 1:1 u Madridu, u revanšu je Gerd Müller sa dva gola ovjerio prolaz Bavaraca. Novi duel bio je onaj iz 1987. godine. Augenthaler, Wohlfarth i Matthäus dva puta su se pobrinuli za visoku pobjedu Bayerna 4:1. U revanšu je bilo poprilično burno, na kraju Real nije mogao bolje od 1:0.

Naredne sezone prva utakmica četvrtfinala Kupa prvaka igrala se na Olimpijskom stadionu. Opet je Real bio na rubu teško poraza s obzirom da su su po jedan gol postigli Pflüger, Eder i Wohlfarth u 48.minuti. U finišu je Real skoro napravio preokret, u svega šest minuta Butragueño i Hugo Sánchez vraćaju utakmicu u normalu. Janković i Michel su odveli Real u polufinale. Bayern je još dva puta bio više nego ubjedljiv.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Radilo se o grupnoj fazi Lige prvake U Madridu je bilo 4:2, a u Münchenu 4:1. U preostalim susretima nije bilo tako visokih pobjeda, Bayern je 2001. godine prošao u finale sa dvije pobjede (0:1, 2:1). Treću sezonu zaredom Bayern i Real su se sastali u Ligi prvaka, a dalje je u polufinale prošao Real iako je njemački klub slavio u prvoj utakmici u Münchenu s 2:1. U revanšu je Real odgovorio sa 2:0.

Posljednji i jedini put kada su fudbaleri Reala neporaženi napustili München, bilo je 24.februara 2004. godine. Gol za 1:1 zabio je Roberto Carlos u 83.minuti, prethodno je Bayern u vodstvo doveo Makaay. Zbog gola u gostima dalje prolazi Bayern u četvrtfinale 2007. godine, dok je posljednji dvoboj ova dva velikana zaključen jedanaestercima. Oba susreta su slavile sa po 2:1, na kraju su slavili Bavarci.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.