Real Madrid na Anoeti bez najveće zvijezde
FOTO: EPA

Problemi za ekipu Carla Ancelottija

Real Madrid na Anoeti bez najveće zvijezde

Real Madrid će sutra u okviru 32. kola španske Primere gostovati kod Real Sociedada na Anoeti u izuzetno važnom duelu za Madriđane. 

Ekipa Carla Ancelottija mora slaviti, ako želi ostati u borbi za titulu do kraja sezone. Posao u San Sebastianu bit će mnogo teži za Kraljeve jer će na Anoeti biti bez najboljeg igrača, Cristiana Ronalda. 

Ronaldo je ove sezone postigao 28 golova u prvenstvu i vodeći je strijelac španske Primere. Međutim fudbaler Reala ima problema sa povredom lijevog koljena i posljednja tri dana je podvrgnut posebnom tretmanu doktorskog tima ekipe sa Santiago Bernabeu stadiona. 

"Odmorit ćemo Ronalda sutra, jer je malo umoran. Ne želimo rizikovati jer je pred nama još mnogo važnih utakmica. Bolje je da ga ostavimo na klupi u ovoj utakmici. Bit će mnogo svježiji i brže će se oporaviti. Razgovarao sam sa njim i donijeli smo pravu odluku," rekao je Carlo Ancelotti. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.