Real Madrid najbolji, Željezničar predvodi bh. klubove

Prema UEFA koeficijentu za 2015.

Real Madrid najbolji, Željezničar predvodi bh. klubove

UEFA je objavila rang listu klubova za 2015. godinu koja je formirana na osnovu postignutih rezultata klubova u posljednjih pet evropskih sezona.

Na prvom mjestu nalazi se evropski prvak Real Madrid sa koeficijentom koji iznosi 160.199. Slijede ga Barcelona i Bayern sa 146.199, odnosno 142.825. Chelsea je četvrti, Benfica peta dok je na šestoj poziciji još jedan španski klub, Atletico Madrid.

Što se tiče klubova iz Bosne i Hercegovine, najbolje je plasiran Željezničar koji zauzima 241. mjesto sa koeficijentom 6,000. Slijedi ga Sarajevo koje je 253. sa koeficijentom 5.500, a u Top 300 je još i Široki Brijeg na 293. poziciji sa koeficijentom 4.250.

Od klubova iz regiona, najbolje je plasiran zagrebački Dinamo koji je je 84., Maribor je 88., Partizan 123. dok je Rijeka smještena na 129. mjesto.

Kompletnu tabelu možete pogledati na sljedećem linku.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.