Real Madrid novi prvak Španije!

Kraljevi šampioni po 33. put

Real Madrid novi prvak Španije!

Fudbaleri Real Madrida osvojili su 33. po redu titulu šampiona Španije.

Oni su danas u posljednjem kolu La Lige pobijedili u gostima Malagu sa 2:0 što im je bilo dovoljno da zadrže prednost od tri boda u odnosu na Barcelonu.

Madridska ekipa je odigrala sjajno cijeli meč te su sve vrijeme kontrolisali stvari na terenu. Poveli su već u 2. minuti kada je Cristiano Ronaldo nakon asistencije Isca pogodio za 1:0. Do kraja prvog dijela Ronaldo je mogao do još jednog pogotka, ali Kameni mu je sjajno odbranio udarac. Pred kraj poluvremena i Malaga je mogla do izjednačenja, ali golman Reala Navas je sjajno odbranio šut Jonyja. 

U drugom poluvremenu Real je odigrao rutinski, odnosno onoliko koliko im je i trebalo za pobjedu. Postigli su i još jedan pogodak i to preko Karima Benzeme u 55. minuti, koji se najbolje snašao nakon kornera. Do kraja nije bilo većih prilika na obje strane i Real je mogao početi sa slavljem.

Oni su sezonu završili sa 93 boda i sa gol razlikom 106:41. Ovo im je prva titula poslije pet godina i ukupno 33. u historiji.

Potražite više informacija na temu La Liga:





Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi