Real Madrid promijenio najviše trenera u zadnjih 20 godina

Slijede Chelsea i Barcelona

Real Madrid promijenio najviše trenera u zadnjih 20 godina

Real Madrid je promijenio najviše trenera u ligama petice u proteklih 20 godina.

Tim sa Bernabeu stadiona imao je velikih problema pronaći pravog trenera, posebno nakon odlaska Vincentea Del Bosquea početkom ovog stoljeća. Kraljevima nakon toga nisu mnogo pomogla velika trenerska imena poput Fabia Capella, Bernda Schustera, Juande Ramosa, pa čak ni Jose Mourinha.

Prvaci Evrope ponovo su postali tek 2014. godine i to sa italijanskim stručnjakom Carlom Ancelottijem koji je odmah naredne sezone dobio otkaz. Real Madrid je u posljednjih 20 godina promijenio ukupno 21 trenera.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iza njih slijedi Chelsea koji je promijenio 16 trenera, pa Barcelona sa 13. Iza njih je Bayern sa 12, a slijede Liverpool i Manchester United sa osam, odnosno četiri promjenjena trenera. Posljednji na ovoj listi je Arsenal koji je promijenio samo jednog trenera u posljednjih 20 godina.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi