Real Madrid razbio Betis za prvu ligašku pobjedu
Foto:EPA

Rodriguez postigao fantastične golove

Real Madrid razbio Betis za prvu ligašku pobjedu

S. Bošković

Real Madrid večeras se iskupio svojim navijačima za lošu predstavu u prvom kolu, te je razbio ekipu Betisa s visokih 5:0.

Madriđani su od samog starta krenuli veoma jako u susret. Nakon samo dvije minute igre promjenio se rezultat na semaforu. Ubacio je James Rodriguez, a Gareth Bale bio je najviši u skoku te pogodio za 1:0.

Redale su se prilike pred golom gostujućeg tima. Ronaldo je odlično šutirao, ali Adan sjajno brani. U 35. minuti igre ponovno Ronaldo šutira, ovaj put iz blizine, ali Adan opet zaustavlja šut.

Ipak, ono što je uslijedilo za par minuta nije mogao zaustaviti. Rodriguez je s vrha šesnaesterca, iz slobodnog udaraca, pogodio lijeve rašlje za vodstvo kraljevskog kluba od 2:0. Imao je i Betis priliku za gol, ali je Castro loše šutirao iz blizine.

U nastavku je ekipa Rafe Beniteza nastavila u istom ritmu. Bale je u 47. minuti poslao savršenu dugu loptu koju je Benzema skrenuo u gol. Tri minute kasnije Rodriguez postiže i drugi gol, ovaj put makazicama. U 61. minuti igre Varane je napravio nesmotren faul u kaznenom prostoru, a šut Rubena Castra s bijele tačke brani Navas. Na kraju je i Bale postigao i peti gol za Real u posljednjim minutama.

Do kraja susreta Real je dominirao, no rezultat se nije promjenio, ponajviše zahvaljujući sjajnom golmanu Betisa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, drugo kolo: Real Madrid - Real Betis 4:0 (Bale 2', 89' Rodriguez 39', 50', Benzema 47')




Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.