Real Madrid rutinski slavio na gostovanju kod Getafea
Foto: EPA

Španska Primera, 19. kolo

Real Madrid rutinski slavio na gostovanju kod Getafea

Fudbaleri Real Madrida bez većih problema stigli su do 15. ovosezonske pobjede u španskom prvenstvu, nakon što su danas u gostima nadigrali Getafe rezultatom 3:0.

Iako se tim Carla Ancelottija u prvom poluvremenu očekivano pokazao kao bolji protivnik, na pogodak se čekalo sve do 63. minute. Radost "kraljevskom klubu" donio je Ronaldo, da bi četiri minute kasnije prednost udvostručio Bale.

Real Madrid je u nastavku susreta nastavio s ofanzivnom igrom, što se isplatilo u 79. minuti kada je Ronaldo postigao svoj drugi pogodak na utakmici i postavio konačnih 3:0.

Nakon današnje pobjede Real je i dalje lider na tabeli s 45 osvojenih bodova, dok je Getafe na 16. poziciji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španska Primera, 19. kolo:
Getafe - Real Madrid 0:3 (Ronaldo 63., 79., Bale 67.) 

 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.