Real Madrid siguran na gostovanju kod Sociedada
Foto: EPA

Španska La Liga

Real Madrid siguran na gostovanju kod Sociedada

Fudbaleri Real Madrida porazili su večeras Real Sociedad u gostima rezultatom 3:1 u okviru 4. kola španske La Lige. 

Real je na ovom susretu igrao bez nekoliko ključnih igrača (Benzema, Kroos, Marcelo, Ronaldo), ali su uprkos tome uspjeli ostvariti pobjedu i to bez većih problema. 

Nakon samo 19 minuta igre mladi napadač Reala Mayoral pogodio je za vodstvo Kraljeva. Ipak, samo devet minuta kasnije Rodrigues je pogodio za izjednačenje. 

Do kraja prvog dijela susreta viđen je još jedan gol i to u mreži domaćih. Loptu je u svoju mrežu pospremio igrač koji je prije samo osam minuta savladao golmana Reala. 

U nastavku susreta pobjedu za Real potvrdio je Velšanin Gareth Bale nakon što mu je asistirao Isco. 

Real Madrid je sada skočio na 4. mjesto La Lige sa osam bodova iz četiri meča, dok je Sociedad jednu poziciju ispred njih sa bodom više. Prva je još uvijek Barcelona koja je ujedno i jedini tim sa maksimalnim učinkom. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španska La Liga, 4. kolo:

Real Sociedad-Real Madrid 1:2 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi