Real Madrid "snima" potencijalnog trenera

"Znam da im je na radaru"

Real Madrid "snima" potencijalnog trenera

Izvršni direktor Borussije, Hans-Joachim Watzke, izjavio je da bi Thomas Tuchel u budućnosti mogao preuzeti Real Madrid. 

Tuchel je Borussiju preuzeo nakon što je otišao Jurgen Klopp i u svojoj prvoj, sezoni je ostvario odličan rezultat. Klub je bio zauzeo drugo mjesto i vratio se u Ligu prvaka, a da se njegov način rada itekako prati potvrdio je i Hans-Joachim Watzke.

"Imam odličan odnos sa Real Madridom i tvrdim da prate rad Tuchela. Nakon prve sezone kod nas, Real je mogao da vidi da imamo vanserijskog trenera. Florentino Perez me još uvijek nije pitao za njega, ali znam da im je na radaru", kazao je Watzke i dodao: 

"Ipak, nismo zabrinuti da ćemo ostati bez njega, čak i ako ga bude želio Real. On ima ugovor sa nama i kod njega je situacija drugačija nego kod igrača od 28 ili 29 godina koji imaju još dvije, tri sezone u nogama. Mlad je trener i pred njim je još 20 godina karijere", dodao je Watzke. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nema sumnje da će u Realu razmisliti o Zidaneovoj budućnosti ukoliko ne uspije osvojiti špansko prvenstvo, što je postavljeno kao primarni cilj kluba. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi