Real može i bez Ronalda: Visoka pobjeda Kraljeva u Baskiji

Primera

Real može i bez Ronalda: Visoka pobjeda Kraljeva u Baskiji

E. Škorić

Nogometaši Real Madrida ostvarili su važnu pobjedu u San Sebastianu protiv Real Sociedada (3:0).

Igrači Reala dokazali su još jednom da mogu i bez Cristiana Ronalda pobjeđivati. Portugalac je pauzirao, a Kraljevi su svejedno upisali nova tri boda, s kojima su zadržali korak za Atleticom i Barcelonom.

Gosti su poveli u samoj završnici prvog dijela. Domaći golman odbranio je udarac Karima Benzeme, no odbijenu loptu iz neposredne blizine u mrežu je poslao Asier Illarramendi. Bio je to konačan rezultat prvog dijela, u kojem su domaći prijetili preko Carlosa Vele i Antoinea Griezmanna.

U četvrtoj minuti nastavka Sergio Ramos šutira glavom, prečka spašava Sociedad. Imao je Benzema dobru šansu u 65. minuti, no nije bio precizan, da bi u 67. minuti Bale povisio na 2:0. S nekih 35 metara je opalio i pogodio.

Real je mirno čuvao prednost, a u 85. minuti stigao i do trećeg gola. Poslije jednog kornera, Pepe je pospremio loptu u mrežu za 3:0, a Morata je u finišu postigao četvrti gol.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 32. kolo:
Sociedad - Real Madrid 0:4 (Illarramendi 43, Bale 67, Pepe 85, Morata 88)

 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.