Real najbolji klub svijeta, Zrinjski najbolji iz BiH

Kraljevi uvjerljivo prvi

Real najbolji klub svijeta, Zrinjski najbolji iz BiH

M. Šljivak

Ekipa Real Madrida trenutno je najbolja ekipa svijeta.

Prema izvještaju portala clubworldranking.com, Kraljevi su uvjerljivo najbolji tim svijeta i to sa 18.995 bodova, te suvereno drže prvo mjesto na ovoj listi.

Iza kraljevskog kluba nalazi se njihov veliki rival i aktuelni prvak Španije Atletico iz Madrida, dok je na trećoj poziciji minhenski Bayern.

Dominaciju španskih ekipa potvrđuje Barcelona koja se nalazi na četvrtoj poziciji, a na petom mjestu je portugalska Benfica.

Među 10 najboljih su i dva Engleska tima. Arsenal je šesti, a Chelsea deveti, dok čast Italije spašava Juventus koji je na sedmoj poziciji. Francuski PSG je na osmoj poziciji, dok je Borussija iz Dortmunda 10.

Bh. klubovi su na ovoj listi očajno plasirani. Zrinjski je trenutno na 871. mjestu, dok je sarajevski Željezničar na 905. poziciji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ostalih bh. klubova na listi od 1000 najboljih klubova nema...

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti