Real najuspješniji, Sarajevo najbolje rangirani bh. klub

Najuspješniji klubovi Lige prvaka/Kupa šampiona

Real najuspješniji, Sarajevo najbolje rangirani bh. klub

E. Čaušević

Povodom obilježavanja 60. godišnjice Lige prvaka/Kupa šampiona UEFA je objavila listu najuspješnijih klubova Evrope.

U periodu od 1995. godine pa do danas UEFA je odlučila objaviti listu najuspješnijih klubova Evrope. U Ligi prvaka, nekadašnjem Kupu šampiona, do danas je nastupilo 486 ekipa, a najuspješniji je Real Madrid koji je deset puta osvajao ovo takmičenje.

Na drugom mjestu je Bayern koji ima 200 bodova zaostatka za Realom, dok je na trećem mjestu aktuelni prvak Evrope ekipa Barcelone. Četvrto mjesto zauzima Manchester United, peti je Milan, dok su u top 10 još Juventus, Benfica, Liverpool, Porto i Arsenal.

Od bh. klubova najuspješnija je ekipa Sarajeva koja se nalazi na 196. poziciji, dok je Željezničar na 218. mjestu. Široki Brijeg zauzuma 235. mjesto, dok su iza Zrinjski (281.), Modriča (298.), Leotar (313.) i Borac (354.).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

UEFA je bodovanje uradila po sistemu da pobjeda nosi dva boda, dok je remi donosio ekipama jedan bod.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.