Real odabrao klub Kovačiću

Dolazi u Romu

Real odabrao klub Kovačiću

M. Šljivak

Mateo Kovačić vraća se u Seriju A.

Međutim, mladi veznjak Real Madrida neće ponovo obući dres Intera, odakle je prošlog ljeta stigao među Kraljeve, već će postati novi član Rome.

Prethodnih dana se mnogo pričalo o posudbi Kovačića u rimski klub. Gazzetta dello Sport tvrdi kako je dogovor između dva kluba postignut i da će reprezentativac Hrvatske obući dres Rome, ali ne kao posuđen igrač, već u kompletiranom transferu.

Ranije se 22-godišnji veznjak povezivao s povratkom u Seriju A. Spominjali su se Juventus, Milan i Inter, no na kraju Roma je odnijela pobjedu u borbi za sjajnog fudbalera aktuelnog prvaka Evrope.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kovačić je želio odlazak iz Reala, gdje nije dobio mnogo prilike za igru protekle sezone. Odigrao je 34 utakmice, ali je na terenu proveo svega 1414 minuta i većinom je priliku dobijao s klupe.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi