Real okončao turneju u SAD-u pobjedom nad MLS zvijezdama
Foto: EPA

Madriđani slavili nakon boljeg izvođenja penala

Real okončao turneju u SAD-u pobjedom nad MLS zvijezdama

Real Madrid je svoju pripremnu turneju u SAD-u završio pobjedom nad ekipom MLS All-Stars, nakon boljeg izvođenja penala. Regularni tok utakmice okončan je rezultatom 1:1, a u penal seriji (4:2) junak Reala bio je mladi golman Luca Zidane, sin trenera madridske ekipe Zinedine Zidanea.

Utakmica protiv zvijezda MLS lige bila je odlična provjera za Real pred susret UEFA-inog Super Kupa koji se igra sljedeće sedmice, a Madriđani su, uz dosta muke, uspjeli savladati svoje sinoćnje protivnike.

Priliku za igru, na obje strane, dobio je veliki broj fudbalera, a Real je došao do vodstva u 59. minuti kada mladi ofanzivac Borja Mayoral koristi odlično proigravanje Ceballosa i postiže gol za 1:0.

Ekipa MLS All-Stars uspijeva stići do izjednačenja u 87. minuti nakon kornera. Nakon ubacivanja iz ugla prvo šutira McCarty, ali lopta pogađa stativu, a potom dolazi i do Dwyera koji je posprema u mrežu Reala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon regularnog toka utakmice pristupilo se izvođenju penala, a upravo Dwyerov šut s bijele tačke brani mladi Luca Zidane. Nakon Dwyera, i Dos Santos promašuje, dok su igrači Reala bili sigurni u penal seriji, te su na taj način uspjeli doći do pobjede.



Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi