Real protiv Valencije postavio novi klupski rekord

43 uzastopna meča postizali gol

Real protiv Valencije postavio novi klupski rekord

Fudbaleri Real Madrida poraženi su danas na gostovanju kod Valencije sa 2:1 u okviru španske La Lige.

Ipak, uprkos porazu, Real je danas postavio novi klupski rekord kada su u pitanju uzastopni mečevi na kojima su postizali barem jedan gol. 

Nakon današnjeg meča, njihov niz je produžen na 43 utakmice čime su postavili novi klupski rekord, a sada imaju priliku postaviti ovaj rekord kada su u pitanju klubovi iz La Lige. Dosadašnji rekord po broju postignutih golova u uzastopnim mečevima od klubova iz La Lige drži Barcelona koja je davne 1944. godine postigla pogodak na 44 uzastopna meča u svim takmičenjima.

Dakle, ukoliko postignu gol protiv Villarreala u nedjelju i kasnije protiv Las Palmasa, fudbaleri Reala imat će 45 uzastopnih mečeva na kojima su postizali golove i to će biti novi rekord za španske klubove. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Treba reći da je danas strijelac jedinog gola za Real bio Cristiano Ronaldo koji je u 44. minuti matirao golmana Valencije.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi