Real razbio APEOL, preokret Tottenhama u Dortmundu
Foto: EPA

Liga prvaka, 5. kolo:

Real razbio APEOL, preokret Tottenhama u Dortmundu

Večerašnji program 5. kola Lige prvaka donio je mnoštvo zanimljivih utakmica, a najviše pogodaka viđeno je u Nikoziji, gdje je Real Madrid slavio protiv domaćeg APOEL-a sa 6:0.

Kraljevski klub je pregazio u gostima APOEL i pitanje pobjednika je praktički riješio već u prvom poluvremenu. Do 45. minute Real je zahvaljujući pogocima Benzeme (2x), Nacha i Modrića imao prednost od 4:0, a ofanzivna igra gostiju viđena je i u nastavku utakmice. 

U 49. minuti mrežu APOEL-a je zatresao Ronaldo za svoj 17. gol u Ligi prvaka ove godine, a nedugo nakon toga Portugalac je postigao drugi gol na Kipru za, ispostavit će se, konačnih 6:0. 

Drugi susret grupe H ponudio je okršaj između Borussije Dortmund i Tottenhama. Na Vestfalenu su gledaoci mogli uživati u uzbudljivom susretu, a gosti su na kraju imali više sreće i slavili rezultatom 2:1. 

Nijemci su poveli poslije pola sata igre kada je Aubameyang zatresao mrežu Llorisa, a nakon što se pri rezultatu 1:0 otišlo na odmor, u nastavku je uslijedio preokret gostiju iz Londona.

Sve je počelo u 49. minuti. Nakon greške domaće odbrane Alli je u kaznenom prostoru pronašao Kanea, koji je udarcem po zemlji sa oko 12 metara zatresao mrežu za izjednačenje. Na novi gol čekalo se do 76. minute, a za preokret Spursa pogodio je Son Heung-Min također na Allijevu asistenciju. 

Do pobjede je večeras stigao i RB Leipzig, koji je na stadionu Louis II bio bolji od Monaca sa 4:1. 

Monaco je u ovom susretu na koljenima bio već nakon prvih tridesetak minuta. Do prednosti Leipzig je stigao u 6. minuti kada je domaći defanzivac Jemerson nespretno zatresao vlastitu mrežu, da bi u nastavku Werner sa dva pogotka riješio pitanje pobjednika. 

Do kraja poluvremena viđena su još dva pogotka, po jedan na obje strane, za konačnih 4:1. 

Real Madrid i Tottenham su pobjedama u grupi H ovjerili plasman u narednu fazu takmičenja, dok će se velika borba za prolazak dalje voditi u posljednjem kolu u grupi G.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi