Real razbio Rayo Vallecano i opet zasjeo na vrh
Foto: EPA

Primera, 11. kolo

Real razbio Rayo Vallecano i opet zasjeo na vrh

E. Škorić

Bez većih problema je Real Madrid u 11. kolu španske Primere savladao Rayo Vallecano (5:1) i vratio se na vrh tabele.

Madridski Real ušao je u dobru seriju, koja je nastavljena i večeras. Rayo je pao bez ispaljenog metka na Santiago Bernabeu, a Kraljevi su ponovo plus dva u odnosu na ljutog rivala, ekipu Barcelone.

Golijada domaćih počela je u devetoj minuti, kada je Toni Kroos sjajno uposlio Garetha Balea, a ovaj sigurno pogodio. Baptistao je propustio dobru šansu za goste u 31. minuti.

James Rodriguez je u 38. minuti zaprijetio, no Alvarez sjajno brani. Pet minuta prije kraja prvog dijela Sergio Ramos je povisio na 2:0.

U samoj završnici gosti uspijevaju preko Buena postići pogodak, ali jasno to je bilo sve što su mogli večeras.

U 55. minuti Kroos je s 22 metra lijepim udarcem postigao gol za 3:1. Četiri minute kasnije Ronaldo upošljava Benzemu, ovaj rješava sve dileme oko pobjednika, ako ih je uopće i bilo.

Ne bi to bilo to kada u ovakvoj pobjedi Reala ne bi gol zabio Ronaldo. Portugalac je u 84. minuti postavio konačnih 5:1. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 11. kolo:
Real Madrid - Rayo 5:1 (Bale 9, Ramos 40, Kroos 55, Benzema 59, Ronaldo 83)


Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.