Real s lakoćom savladao Sevillu i riješio pitanje prvaka

Primera, 36. kolo

Real s lakoćom savladao Sevillu i riješio pitanje prvaka

E. Škorić

U ranijem nedjeljnom terminu od 12 sati Real Madrid i Sevilla odigrali u svoj susret 36. kola španjolske Primere. Domaćin je, očekivano, bez većih poteškoća upisao nova tri boda.

Nakon što su na penale eliminirani od Bayerna u polufinalu Lige prvaka, Kraljevi su se okrenuli isključivo završnici prvenstva, gdje su, pa sad više i nema dilema, novi prvaci svoje zemlje.

Real sa današnja tri boda ima 91bod na kontu, 10 više od Barcelone, koja istina večeras kod Rayo Vallecana igra svoju utakmicu ovog kola. Do kraja je, ne računajući ovo kolo, ostalo još tri kola, što znači da je Real i službeno prvak ukoliko Barcelona ne pobijedi večeras.

Izabranici Josea Mourinha od prve minute krenuli su agresivno, davši gostima iz Andaluzije na znanje da ih ispadanje iz Lige prvaka nije uzdrmalo.

Dominacija Reala okrunjena je vodećim pogotkom Cristiana Ronalda u 19. minuti. Karim Benzema je bio u posjedu loptu pred šesnaestercem gostiju, nesebično gurnuo na liejvu stranu za Ronalda, koji najprije izbacuje lažnjakom Cokea, a onda plasiranim udarcem matirao Javija Varasa za 1:0.

U nastavku još dva pogotka u mreži nemoćnog gosta. Četiri minute drugog dijela bile su potrebne Benzemi da se nakon asistencije i sam upiše u strijelce.

Angel di Maria je asistirao s desne strane, Benzema iskoristio nesmotrenost Cokea, te sa nekoliko metara zakucao  loptu u mrežu Seville. Samo tri minute kasnije, isti igrač je riješio sve dileme.

Marcelo je dijagonalom uposlio Sergija Ramosa, ovaj iskosa s desne strane sjajno centrirao, a Benzema u padu glavom sa svega pet metara pogodio za konačnih 3:0.


Primera, 36. kolo:
Real Madrid - Sevilla 3:0 (Ronado 19, Benzema 49, 52)

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti