Real se mučio kod Alavesa
Foto: EPA

Minimalna pobjeda

Real se mučio kod Alavesa

E. Škorić

Real Madrid je u gostima kod Alavesa ostvario veoma tešku pobjedu rezultatom 2:1.

Real je u šestom kolu La Lige došao do teške, treće pobjede u La Ligi, ali navijači i dalje nisu zadovoljni igrama izabranika Zinedinea Zidanea, svjesni da ovo nije ni pola onoga što mogu njihovi ljubimci.

Statistički je Real, očekivano, dominirao u odnosu na Alaves, koji je ipak pružio dostojan otpor i zamalo uskratio gostima iz Madrida već unaprijed isplanirano slavlje.

Daniel Ceballos bio je junak Madriđana, pošto je pogodio u 10. minuti gol za 1:0, a u 43. minuti za konačnih 2:1.

Prethodno je tri minute ranije Manu Garcia zabio za 1:1, ali Alaves je brzo primio pogodak i više nije uspio da se vrati.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Meč je obilježio dosta grubih startova, dosta je bilo žutih kartona, dosta prekida, ali sve u svemu zaslužena pobjeda Reala koji sada ima 11 bodova, dok je Alaves na nuli i nakon šestog kola. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi