Real se probudio u drugom poluvremenu i razbio Mallorcu

Pobjeda Madriđana nad Mallorcom

Real se probudio u drugom poluvremenu i razbio Mallorcu

Madridski Real, večeras je u okviru 28. kola Primere na svom terenu ugostio Mallorcu. Real je slavio 5:2. 

Prvu priliku na susretu imao je domaćin, ali je udarac Ronalda zaustavljen. Već u narednom napadu gosti dolaze do vodstva, a strijelac je nakon asistencije Dos Santosa bio Nsue. 

Real je do izjednačenja stigao u 15. minuti susreta, a strijelac je nakon asistencije Pepea bio Gonzalo Higuain. Nije radost Madriđana dugo trajala, jer je prednost gostima samo šest minuta kasnije vratio Alejandro Alfaro. 

Real je potom zaigrao mnogo bolje, ali svoje prilike nije iskoristio. Dva puta je pokušao Ronaldo, ali nije pronašao put do gola gostiju. Ostalo je nakon prvih 45 minuta 2:1 za Mallorcu. 

Real je furiozno otvorio nastavak susreta. Madriđani su za svega pet minuta postigli tri gola. Ronaldo je izjednačio rezultat nakon asistencije Ozila u 52. minuti. Samo dvije minute kasnije fantastičan pogodak postigao je Luka Modrić. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

U 57. minuti Real vodi 4:2, a strijelac je nakon još jedne asistencije Ozila, Higuain. Higuain je u 91. minuti bio u ulozi asistenta, a pogodak je postigao Benzema, za konačnih 5:2.

 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.