Real se raspucao i sačuvao +6 u odnosu na Barcu
Foto: EPA

Kraljevski klub pregazio Granadu

Real se raspucao i sačuvao +6 u odnosu na Barcu

Real Madrid je danas u ranom terminu od 13 sati odigrao svoj meč 17. kola La Lige. Protivnik aktuelnom prvaku Evrope bila je Granada, koja je Santiago Bernabeu napustila sa pet primljenih golova (5:0).

Utakmica je počela odlično za domaći tim, koji je već u 12. minuti poveo sa 1:0. Benzema je uposlio Isca koji je preciznim udarcem načeo Granadu.

Do kraja poluvremena Real je postigao još tri gola. Prvo je u 20. minuti Benzema povisio na 2:0, da bi sedam minuta nakon toga treći gol postigao Ronaldo. Već u 31. minuti Isco je svojim drugim golom postavio rezultat prvog poluvremena (4:0), te možda najavio da bi 2017. mogla biti njegova godina.

U nastavku utakmice Real je malo smanjio gas, a domaći fudbaleri su uspjeli postići još jedan pogodak i to preko Casemira u 58. minuti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Vrijedi istaći i to da je uoči početka utakmice upriličena mala svečanost jer je Cristiano Ronaldo na teren stigao sa svoje četiri Zlatne lopte koje je osvojio u karijeri. Navijači Reala su mu u tu čast priredili i veliku koreografiju.

Real Madrid je ovom pobjedom ostao na prvom mjestu sa 40 bodova nakon 16 kola i sačuvao je šest bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Barcelonu.


Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi