Real se vratio nakon 0:2, Morata donio važnu pobjedu

La Liga

Real se vratio nakon 0:2, Morata donio važnu pobjedu

E. Škorić

U susretu 24. kola španske La Lige Villarreal i Real Madrid odmjerili su snage, a gosti su velikim preokretom došli do pbojede.

Real Madrid je kolo prije poražen od Valencije na Mestalli (2:1), a Zinedine Zidane je pred duel na El Madrigalu kazao da se neke stvari moraju promijeniti i da će oni koji zakažu sjediti na klupi bez obzira kako se zvali.

Činilo se da će doći do velikih promjena u sastavu Reala, nazirao se novi poraz, no Kraljevi su pokazali karakter, vratili se nakon 0:2 i došli do pobjede.

U prvom poluvremenu mreže su mirovale, a onda golijada u nastavku. Trigueros je u 50. pogodio za radost domaćina, a samo šest minuta kasnije Bakambu je povisio na 2:0.

Bale glavom vraća nadu Realu u 64. minuti, da bi desetak minuta kasnije Ronaldo  s penala izjednačio na 2:2.

Krenula je ofanziva Madriđana, ušao je i Morata u 77. minuti i upravo on je donio važnu pobjedu Realu. U 83. minuti na ubačaj Marcela zabija za 3:2, za veliko slavlje Reala i jako važan trijumf.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Madrid je sada s 55 bodova prvi, bod više ima od Barcelone i utakmicu manje. 


Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi