Real siguran protiv Deportiva, Ronaldo opet nije pogodio
Foto: EPA

Primera, 23. kolo

Real siguran protiv Deportiva, Ronaldo opet nije pogodio

E. Škorić

Real Madrid je u susrestu 23. kola španske Primere savladao Deportivo s 2:0.

Kraljevi su novom pobjedom zadržali prvo mjesto i drugoplasiranoj Barceloni su uspjeli otići na četiri boda, s tim što Katalonci imaju utakmicu manje.

Real je danas bio bolji, pa je zasluženo i očekivano ostvario pobjedu, no nisu izabranici Carla Ancelottija briljirali, kako smo već naučili od njih.

Bale je u 19. minuti pogodio prečku, a četiir minute kasnije Isco postiže lijep gol za 1:0.

Rezultat na semaforu se nije mijenjao sve do 73. minute, kada je Karim Benzema postavio konačnih 2:0 na asistenciju Cristiana Ronalda, koji je očito i dalje izvan prave forme, barem kada su u pitanju golovi.

Sve u svemu, Real je zadržao prvo mjesto na tabeli, Ronaldo je i dalje uvjerljivo prvi strijelac lige, ali Messi i Barca opasno prijeti. Što se Deportiva tiče, on je 12. sa 24 boda, a u timu iz La Corune je do 79. minute igrao bh. reprezentativac Haris Medunjanin.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 23. kolo:
Real - Deportivo 2:0 (Isco 23, Benzema 73)

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.