Real slavi Ramosa: Kapiten odveo Kraljeve u četvrtfinale

Pobjeda Madriđana na San Paolu

Real slavi Ramosa: Kapiten odveo Kraljeve u četvrtfinale

Fudbaleri Real Madrida plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona nakon što su i večeras slavili protiv Napolija i to na San Paolu sa 3:1.

Prva utakmica ovih ekipa završena je pobjedom Reala od 3:1, a Kraljevi su se u narednu fazu takmičenja plasirali sa ukupnih 6:2. Napoli je večeras, nošen sjajnom podrškom sa tribina, krenuo žestoko pa su odmah stvorili nekoliko dobrih prilika. Ipak, na gol se čekalo do 24. minute, a tada je Mertens zatresao mrežu Navasa nakon asistencije Hamšika. 

Stadion San Paolo je eksplodirao i činilo se da će Napoli na krilima navijača ipak imati šansu da se plasira dalje. Odmah nakon tog pogotka Real je imao veliku priliku preko Ronalda, ali Portugalac je pogodio stativu. Nekoliko minuta nakon stative Ronalda, Mertens je imao priliku da postigne i drugi gol, ali i njegov udarac je zaustavila stativa.

U drugom poluvremenu Real je ipak utišao San Paolo. Kada je bilo najpotrebnije, ponovo su Kraljevi imali pomoć svog kapitena Ramosa koji je rezultat izjednačio u 52. minuti nakon kornera kojeg je izveo Kroos. Samo pet minuta kasnije kapiten Reala je šutirao ponovo glavom, a lopta je pogodila Mertensa i završila u golu. 

Napoli je do kraja pokušavao postići još barem jedan gol, ali nisu uspjeli. Kada se činilo da će 2:1 biti konačan rezultat, Alvaro Morata je postigao u prvoj minuti nadoknade još jedan gol za konačnih 3:1.



Potražite više informacija na temu Liga prvaka:





Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi