Real spremio astronomsku otkupnu klauzulu za Asensija
Foto: EPA

Kraljevi misle na budućnost

Real spremio astronomsku otkupnu klauzulu za Asensija

Do jučer anonimni, 21-godišnji krilni fudbaler Real Madrida, Marco Asensio je dobio priliku pokazati svoje umijeće na terenu, a on je tu priliku iskoristio na najbolji mogući način i oduševio sve navijače ekipe sa Santiago Bernabeua.

Asensio je u Real stigao 2015. godine iz Mallorce, ali je prvo "brusio zanat" u Espanyolu.

Ipak, pored svih super zvijezda Real Madrida, Asensio se prošle sezone izborio za mjesto u ekipi, te je u 38 nastupa uspio postići 10 golova. Ovaj talentovani krilni fudbaler je svu raskoš svog talenta pokazao u proteklom dvomeču s Barcelonom u španskom Superkupu.

Dva spektakularna gola u dvije utakmice "zakovala" su talentovanog Španca u zvijezde.

A sada španska Marca izvještava da Real želi biti siguran da će Asensio i u budućnosti ostati član ekipe iz glavnog grada Španije, pa čelnici Kraljeva spremaju novi bogati ugovor za svoju mladu zvijezdu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naime, Real želi odvratiti sve koji bi bili zainteresovani za kupovinu Asensija ogromnom otkupnom klauzulom od čak 500 miliona eura.

Ovo je, inače, samo nastavak Realova politike da svoje najbolje igrače "osigurava" astronomskim otkupnim klauzulama.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije