Real teškom mukom slavio u Sofiji, Ludogorec junački pao

Kraljevski klub se namučio

Real teškom mukom slavio u Sofiji, Ludogorec junački pao

Fudbaleri Real Madrida jedva su došli do pobjede na gostovanju u Sofiji protiv ekipe Ludogoreca. Iako su domaći vodili, Real je na kraju slavio rezultatom 2:1.

Počelo je kao iz najljepše bajke za Ludogorec. U šestoj minuti je nakon kornera smušeno djelovala odbrana Reala a najbolje se snašao Marcelinho koji je pogodio za veliko slavlje domaćih. Slavlje se nije ni stišalo a već je dosuđen jedanaesterac za Madriđane. Na opće oduševljenje domaćih navijača, Ronaldo je bio nesiguran jer mu je udarac odbranio Stojanov.

Priliku za popravni Ronaldo je dobio u 26. minuti kada je dosuđen, blago rečeno, diskutabilan jedanaesterac za Real. Tada je Ronaldo bio mnogo precizniji i pogodio za 1:1. Real je nastavio sa napadima ali nije uspio doći u prednost prije odlaska na odmor.

Na samom startu drugog poluvremena ponovo je glavni akter Ronaldo, koji promašuje vrlo izglednu situaciju za svoj tim. Sa tribina su se tokom gotovo cijelog toka utakmice čulo skandiranje "Messi, Messi" čime je domaća publika na svoj način provocirala Portugalca. Prijetili su i domaći i to preko Espinha i Marcelinha, ali nisu uspijevali doći do gola.

Rezervista Benzema ušao je u igru u 67. minuti a deset minuta kasnije je postigao gol odluke za Real. Ostalo je do kraja 2:1, Real je ipak slavio ali je Ludogorec hrabro pao protiv mnogo jačeg i većeg protivnika.

Liga prvaka, grupa B

Ludogorec - Real Madrid 1:2 (Marcelinho 6' - Ronaldo 26', Benzema 77')

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.