Real uvjerljiv na Anfieldu, Ronaldo gol od Raula
Foto: EPA

Kraljevi slavili s 3:0

Real uvjerljiv na Anfieldu, Ronaldo gol od Raula

E. Škorić

Real Madrid je slavio rezultatom 3:0 protiv Liverpoola na Anfieldu u meču trećeg kola  grupe B Lige prvaka.

Real je na Anfieldu pokazao svoju moć i nastavio sa uvjerljivim pobjedama. Ovaj put je stradao Liverpool, koji je, istina, imao određene prilike, no ni u jednom trenutku nije bilo upitno kome će otići tri boda.

Zaprijetili su prvo domaći dalekometnim udarcem Stevena Gerrarda, ali je Iker Casilals odbranio. Gosti iz Madrida poveli su u 23. minuti. Cristiano Ronaldo je postigao lijep gol i legendarnom Raulu došao na gol kada je riječ o najboljim golgeterima ovog takmičenja svih vremena.

U 30. minuti Toni Kroos je centrirao, a Karim Benzema glavom matirao Simona Mignoleta za 2:0. Do kraja prvog dijela Real je postigao i treći gol. Benzema se najbolje snašao u šesnaestercu Liverpoola nakon ubačaja Kroosa iz kornera.

Joe Allen je nakon toga probao da smanji rezultat, no pucao je pored gola. Imao je Coutinho dobar pokušaj, ali se stativa ispriječila.

Zamalo da Ronaldo postigne gol u 64. minuti, ali je Mignolet opet bio sjajan. Benzema je u 73. minuti dodao do Rodrigueza, koji puca pored gola. Do kraja meča ostalo je 3:0 za Real.

U drugom susretu 3. kola grupe B Ludogorec je savladao Basel s 1:0, a strijelac je Minev.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Grupa B, 3. kolo:
Liverpool - Real 0:3 (Ronaldo 23, Benzema 30, 41)
Ludogorec - Basel 1:0 (Minev 90)


Liverpool 0 - 1 Real Madrid Ronaldo by yarigavideo
Goal Benzema - Liverpool 0-2 Real Madrid - 22... by ER-TV
Liverpool 0 - 3 Real Madrid Benzema by yarigavideo

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti