Real večeras želi srušiti negativnu tradiciju
Foto: EPA

Još uvijek bez pobjede u Dortmundu

Real večeras želi srušiti negativnu tradiciju

Real Madrid nikada u historiji nije savladao Borussiju Dortmund na gostujućem terenu i to će biti motiv više za Kraljeve da večeras pokušaju srušiti tu neugodnu tradiciju.

Signal-Iduna Park je jedan od stadiona koji nikako ne odgovaraju Real Madridu. Ova dva tima bila su u istoj grupi Lige prvaka i prošle sezone, kada su obje utakmice završene rezultatom 2:2. Borussia je 2014. godine na svom terenu slavila sa 2:0, godinu prije toga čak 4:1, 2012. je bilo 2:1 a 2003. neriješeno 1:1.

Pored toga što im tradicija ide u prilog, popularni Milioneri imaju još jedan veliki razlog za optimizam. Borussia ove sezone igra sjajno, nalazi se na prvom mjestu Bundeslige s gol razlikom 19:1 dok Realu uopšte ne ide dobro u posljednje vrijeme.

Večerašnji meč Borussije i Real Madrida igra se večeras u okviru 2. kola grupe H, u kojoj se još nalaze Tottenham i APOEL.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi