Real zbog Belgijanca spreman da sruši klupski rekord
Foto: EPA

Hazard kao veliko pojačanje

Real zbog Belgijanca spreman da sruši klupski rekord

E. Škorić

Klub kao što je Real Madrid uvijek za cilj ima titule, ali i dovođenje najboljih igrača na svijetu.

Iako u svojim redovima ima velike igrače poput Cristiana Ronalda, Garetha Balea, Karima Benzemu i mnoge druge zvijezde, Real planira još da kupuje i da se dodatno poboljšava.

Prema pisanju utjecajnih madridskih listova, Marce i AS-a, Madriđani su zagrijani da dovedu Edena Hazarda iz Chelseaja. Belgijski reprezentativac je i ranije bio na meti Kraljeva, što i ne čudi jer Zinedine Zidane ima samo riječi hvale za krilnog nogometaša.

Prvenstveno je Kylian Mbappe bio na meti Reala, ali kako je prešao u PSG, na Santiago Bernabeu će se uveliko okrenuti Hazardu, koji je jedan od najboljih igrača Chelseaja posljednjih godina. 

Hazard je znao u prošlosti reći kako je Real veliki klub i kako ne bi imao ništa protiv da obuče dres tog slavnog tima, no bit će teško otkupiti njegov ugovor, poznavajući koliko ga cijene u Londonu.

U svakom slučaju, predsjednik Reala Florentino Perez spreman je da sruši klupski rekord kako bi na ljeto doveo Hazarda i Zidane će pokušati da svojim utjecajem omekša Chelsea. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kako god, dovođenje Hazarda bi bila velika stvar za Real, ali rano je pričati o nekim konkretnim stvarima, no do ljeta bi se svašta moglo dogoditi.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi