"Realu ćemo se suprotstaviti sa nožem u zubima"
EPA

Poručuje fudbaler San Lorenza

"Realu ćemo se suprotstaviti sa nožem u zubima"

Večeras je na rasporedu finale Svjetskog klupskog prvenstva, a snage će odmjeriti San Lorenzo i Real Madrid.

Argentinski tim nema namjeru predati se u samom startu, a optimizam temelje na svom borbenom duhu i karakteru. 

"Kad ste favoriti, stvari mogu postati komplicirane. Ekipa mora više pritiskati, kontrolirati loptu, a suparnik može igrati opuštenije", izjavio je ofanzivni veznjak Leandro Romagnoli, a potom nastavio:

"Real je favorit u finalu, a mi moramo pokušati igrati kompaktno i činiti što manje pogrešaka. Bit će to za nas komplicirana utakmica, a moramo iskoristiti svaku priliku koja nam se pruži. Moramo igrati, kako mi to volimo reći u Argentini, ‘s nožem u zubima’. Ne mislim to u zlobnom smislu, nego da damo sve od sebe", objasnio je Romagnoli. 

Real Madrid bi osvajanjem ovog trofeja zaključio izuzetno uspješno godinu, u kojoj su, uz Ligu prvaka, osvojiti Evropski superkup i Kup kralja.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.