Realu tražio previše, PSG pristao na sve, UEFA na potezu
Foto: EPA

Mbappe blizu PSG-a

Realu tražio previše, PSG pristao na sve, UEFA na potezu

M. Šljivak

Kylian Mbappe će do kraja prelaznog roka vjerovatno pojačati PSG.

Saga oko odlaska 18-godišnjeg napadača konačno je pri kraju. Transfer iz Monaca u PSG uz mnogobrojne bonuse mogao iznositi ukupno 200 miliona eura, dok bi Mbappe po sezoni na Parku prinčeva zarađivao 15 miliona eura.

Parižani su Mbappea ugrabili ispred madridskog Reala. Kraljevi su bili spremni izdvojiti 180 miliona eura za usluge ovog fudbalera, ali su u rukovodstvu kraljevskog kluba odlučili da od transfera odustanu i da ne remete trenutnu strukturu plaćanja igrača koja bi Mbappeu omogućila platu između šest i sedam miliona eura po sezoni.

Real se zbog toga odlučio povući. Prepustili su čudo od djeteta PSG-u, koji će tako napraviti i drugi megatransfer ovog ljeta. Prethodno su doveli Neymara za 222 miliona eura, što je za sada apsolutni svjetski rekord.

Usmeno je već sve dogovoreno. Porodica Mbappe želi u Pariz, plata od 15 miliona eura po sezoni je osigurana, a preostaje još da se ugovor potpiše.

Jedino što bi novom senzacionalnom transferu moglo stati na put je UEFA. Evropska fudbalska federacija je nedavno bez problema prihvatila transfer Neymara, ali će sada razmotriti apsolutno sve opcije oko eventualnog kršenja financijskog fair playa.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

PSG će zbog toga vjerovatno morati da proda neke igrače do kraja prelaznog roka, kako bi se ostavilo dovoljno prostora za potpis Mbappea, ali to im ne bi trebao predstavljati veliki problem, jer je interes za igrače ovog kluba ogroman.

Izvjesno je da smo blizu još jednog ogromnog transfera, koji bi u narednim danima mogao dobiti svoju konačnu potvrdu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi