Redsi dominiraju i u nominacijama za najboljeg igrača

Tri igrača Liverpoola nominovana za najboljeg igrača lige

Redsi dominiraju i u nominacijama za najboljeg igrača

Asocijacija fudbalskih profesionalaca u Engleskoj objavila je danas listu nominacija za najboljeg i najboljeg mladog fudbalera Premiershipa. 

Na listama se nalazi po šest nominovanih fudbalera i nije nikakvo iznenađenje što su najzastupljeniji prvotimci trenutnog lidera prvenstva, Liverpoola. Pobjednici će biti objavljeni dva kola prije kraja prvenstva, nakon utakmice između Liverpoola i Chelseaja. 

Po ocjeni većine stručnjaka nagrada za najboljeg fudbalera engleskog Premiershipa trebala bi otići u ruke Urugvajca Luisa Suareza, dok bi najbolji mladi fudbaler trebao biti Chelseajev Eden Hazard, ili Liverpoolov Daniel Sturridge. 

Nominovani za najboljeg fudbalera Premiershipa:
Luis Suarez - Liverpool
Steven Gerrard - Liverpool
Daniel Sturridge - Liverpool
Yaya Toure - Manchester City
Eden Hazard - Chelsea
Adam Lallana - Southampton

Nominovani za najboljeg mladog igrača Premiershipa: 
Daniel Sturridge - Liverpool
Eden Hazard - Chelsea
Aaron Ramsey - Arsenal
Raheem Sterling - Liverpool
Ross Barkley - Everton
Luke Shaw - Southampton

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.