Redsima ne ide ni s Kloppom

Evropska liga

Redsima ne ide ni s Kloppom

E. Škorić

Veliki broj utakmica trećeg kola Evropske lige odigran je u četvrtak navečer.

Liverpool je na Anfieldu ugostio Kazan, ali Jurgen Klopp ni u drugom meču na klupi Redsa nije slavio pobjedu.

Rusi su poveli golom Devića u 15. minuti, da bi Can u 37. izjednačio na 1:1, što se ispostavio i konačan rezultat, iako su domaći ispalili desetine udaraca prema gostujućem golu. Liverpoolu nije pomogla ni činjenica da su igrali s igračem više od 36. minute.

Liverpoolu je to treći remi u grupi B, dok je Kazanu drugi. U drugom meču 3. kola grupe B je Sion iznenado Bordeuax, te je na teškom gostovanju slavio s 1:0.

Braga je s 3:2 pobjedila Marseille. Strijelci za domaću momčad bili su Hassan i Eduardo, ali je Marseille u zadnjih šest minuta stigao do poravnanja. 

Prvo je Alessandrini smanjio na 2:1, da bi Batshuayi u 87. poravnao na 2:2. Kada se činilo da je to to, Silva zabija za veliko slavlje domaćih. U drugom meču grupe Liberec je remizirao protiv Groningena. 

Villarreal je razbio Dinamo iz Minska sa 4:0, dva gola postigao je Bakambu, a po jedan Soldado i Bailly. Villarreal je drugi u grupi E sa šest bodova, prvi je Rapid, koji je s 3:2 pobijedio Plzen u jednoj sjajnoj utakmici. Naš Srđan Grahovac igrao je posljednjih pola sata za domaće, dok je Aijdin Mahmutović presjedio kod gostiju.

Stojan Vranješ nije dobio šansu u timu Legije, koja je odigrala 1:1 s Club Bruggeom u grupi D, gdje je Napoli stigao uvjerljivo do treće pobjede. Italijanski klub je s 4:1 slavio u gostima kod Midtyjllanda.

U grupi C je nešto ranije Borussia slavila protiv Gabale, dok je PAOK odigrao 0:0 s Krasnodarom.

Jedan gol viđen je u meču Fenerbahčea i Ajaxa u grupi A i to kasni, u 89. minuti, a postigao ga je Fernandao. Norveški Molde nadigrao je Celtic s 3:1, pa je ostao na vrhu sa sedam bodova. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Evropska liga 3. kolo:
Bordeaux - Sion 0:1 (Lacroix 21)
Braga - Marseille 3:2 (Hassan 61, Eduardo 77, Silva 90/ Alessandrini 84, Batshuayi 87)
Fenerbahče - Ajax 1:0 (Fernandao 89)
Legia - Club Brugge 1:1 (Kucharczyk 51/ De Fauw 39)
Liberec - Groningen 1:1 (Luckassen 87/ Hoesen 96)
Liverpool - Kazan 1:1 (Can 37/ Dević 15)
Midtjylland - Napoli 1:4 (Pušić 43/ Callejon 19, Gabbiadini 31, 40, Higuain 95)
Molde - Celtic 3:1 (Kamara 11, Forren 18, Elyounoussi 56/ Commons 55)
PAOK - Krasnodar 0:0
Rapid - Plzen 3:2 (Hofmann 34, Schaub 52, Petsos 68/ Duris 12, Hrosovsky 76)
Villarreal - Dinamo Minsk 4:0 (Bakambu 17, 32, Soldado 61, Bailly 71)


Liverpool vs Rubin Kazan 1-1 All Goals 22.10... by Pewdiepie2011

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.