Regionalni fudbalski savezi daju podršku Platiniju

Održan treći regionalni sastanak fudbalskih saveza

Regionalni fudbalski savezi daju podršku Platiniju

E. Čaušević

U Budvi je danas održan treći regionalni sastanak fudbalskih saveza, a domaćin je bio Fudbalski savez Crne Gore.

Na ovom sastanku, pored predstavnika Bosne i Hercegovine, učestvovali su predstavnici Crne Gore, Hrvatske, Srbije, Slovenije i Makedonije, a prisustvovali su i generalni sekretari Albanije, Bugarske, Kipra, Rumunije i Grčke.

Na današnjem sastanku predstavnici saveza pružili su podršku predsjedniku UEFA-e Michelu Platiniju, te su odali priznanje i zahvalnst predsjedniku UEFA-e na svemu što je pružio za evropski i svjetski fudbal.

Naime, Platini je bio kandidat da naslijedi Seppa Blattera, ali je onda otkriven skandal sa transferom od 1,8 miliona eura koje je Blatter isplatio Platiniju 2011. godine. Izbor za predsjednika FIFA-e biće održan u Zurichu 26. februara i još uvijek nije poznato hoće li Platinijeva kandidatura biti odbačena.

Također, na sastanku u Budvi predstavnici su podržali prijedlog povećanja Izvršnog odbora UEFA-e za nova dva člana koja bi dolazila iz nacionalnih asocijacija.

Sljedeći regionalni sastanak ovih saveza na programu je krajem januara, a domaćin će biti Fudbalski savez Srbije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.