"Rekao sam Kloppu da dovede zvijezdu Manchester Cityja"

Njegov tadašnji pomoćnik mu preporučio

"Rekao sam Kloppu da dovede zvijezdu Manchester Cityja"

Trener Huddersfielda David Wagner otkrio da je svojevremeno preporučio sadašnjem treneru Liverpoola Jurgenu Kloppu da dovede Leroyja Sanea.

Ova dva trenera su radila skupa u Borussiji Dortmund kada je Wagner otkrio Sanea te je preporučio Kloppu da ga dovede na Westfalen, prenosi Manchester Evening News. 

"Znao sam Sanea još od ranije. Moj posao je bio da preporučujem najbolje mlade talente u Njemačkoj Jurgenu Kloppu. Htio sam ga vidjeti u prvom timu Dortmunda, ali on je potpisao za Schalke", rekao je Wagner.

Podsjetimo da je Sane prošlog ljeta za čak 50 miliona eura dres Schalkea zamijenio dresom Manchester Cityja. Ove sezone je na 13 mečeva postigao dva gola te je upisao i jednu asistenciju u dresu novog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi